Reisinfo


opstap.nl

 

EHBO

Voor deze reis heb ik mijn eigen EHBO kit. Deze kit hebben wij samen met dierenarts Emiel samengesteld. In deze kit zijn heel veel dingetjes te vinden die mij weer oplappen als ik me niet lekker voel. Zo zit er wat in van pillen bij misselijkheid tot verbindmiddelen en antibiotica tot hechtmateriaal.

Hieronder hebben mijn baasjes een lijstje gegeven wat er allemaal in zit:

- Canikur Pro 30ml (dwangmatige voeding)

- Betadine pad (ontsmetting)

- Advantix (ontvlooiing)

- Metrazol 250 mg (voor langdurige diarree)

- Doxycycline 100 mg (algemene antibiotica)

- Emeprid 10mg (tegen braken)

- Tandenborstel en tandpaste (voor dagelijks schone tandjes)

- Spuit voor dwangmatig voeren en drinken

- Dexadreson 10ml (bij allergische reacties)

- Naalden (diverse maten)

- Thermometer (voor temperaturen bij koorts)

- Gaasje om wonden van de oren mee te verbinden

- Scalibor band maat 65

- DuoDERM (soort tweede huidje bij wonden)

- Appose ULC 35W (voor het hechten van wonden)

- Kleefzwachtel (voor verbinden van wonden)

In het bijzonder willen we Emiel & Saskie van slippersopreis.nl bedanken voor hun hulp bij het samenstellen van de EHBO kit.

Ook bedanken we graag:
- Emiel & Mirjam van dutchcourage.nl voor hun verhalen, tips en tricks en adviezen met betrekking tot het reizen met honden.
- Frank & Martine van theworldisbeautiful.nl voor het delen van hun voorbereidingen en ervaringen voor hun reis naar Mongoliƫ met Happy.

 

Honden EHBO certificaat

Toen de EHBO kit zelf geregeld was ontbrak enkel en alleen de kundige EHBO'er die mij gaat helpen als ik pijn heb en uit paniek heel hard piep en jank. Daarom besloten mijn baasjes om de speciale hondenEHBO cursus te gaan volgen bij hondenschool consequent in Toldijk. Hier hebben zij hun certificaat gehaald en gaan we gerust op reis.
Hopelijk heb ik hun hulp niet nodig, maar het is fijn te weten dat ze weten wat te doen bij botbreuken, hartstilstand, (slag)aderlijke bloedingen, vergiftiging etc etc.

Tijdens de EHBO cursus kregen mijn baasjes ook nog de handige tip om mij eens te temperaturen wanneer ik me kiplekker voel. Niet alleen is dit goed voor mij om eraan te wennen, maar ook is het goed voor mijn baasjes om te weten wat mijn normale temperaturen zijn onder verschillende omstandigheden.
Als ze weten wat mijn temperatuur normaal gesproken is als ik 's ochtends net uit mijn bedje kom, kunnen ze ook oordelen of ik ziek ben als de temperatuur hiervan afwijkt.
Schrijf dit voor jezelf op en doe het lijstje met temperaturen in de EHBO tas!