Reisinfo


opstap.nl

 

NDG registratie en penningen

Uiteraard hebben mijn baasjes mij ook op internet aangemeld bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren.
Hier staat een adres en telefoonnummer van mijn baasjes geregistreerd onder mijn chipnummer.
Als deze ingevuld wordt in de databank, kunnen ze overal ter wereld via internet zien hoe ik heet en waar ik vandaan kom.

Omdat wij niet altijd overal bereik zullen hebben, hebben we ervoor gekozen om ook een sateliettelefoonnummer op te geven die met ons mee gaat. Zo zijn we altijd en overal bereikbaar!!
Ook hier heb ik een mooie penning van gekregen die ik tijdens de reis zal gaan dragen. Mijn baasjes zouden mijn baasjes niet zijn als ze er niet eentje extra hadden besteld!

Penning

Ik heb van mijn vrouwtje en baasje een heel spannend kokertje aan mijn halsband gekregen. Mij is verteld dat hierin een briefje zit waar mijn woonadres in Arnhem en Apeldoorn in staan, het mobiele telefoonnummer van baasje en vrouwtje, het telefoonnummer van de sateliettelefoon zodat we ook onderweg altijd bereikbaar zijn en natuurlijk mijn chipnummer.

Mocht ik mijn baasjes toch ergens uit het zicht verliezen, omdat ze niet zo snel lopen als dat ik doe, dan weet de persoon die mij vindt ook wie ik ben en hoe ik heet en hoe mijn baasjes te bereiken zijn.

Rabiës penning

Na de rabiës inenting kun je een penning aanvragen via de dierenarts. Deze penning wordt gedragen voor de 3 jaar dat je ingeënt bent.
Op deze penning staat in verschillende talen, die ik niet spreek, dat ik ben ingeënt tegen Rabiës. Zo kunnen ze in andere landen op 1 oogopslag zien dat ik ben ingeënt!