Reisinfo


opstap.nl

 

Officiƫle papieren

Klinisch onderzoek bij dierenarts

Op de dag van vertrek zijn we vroeg in de ochtend naar de dierenarts geweest om me te laten onderzoeken. Drie weken hiervoor zijn we voor de zekerheid ook geweest om niet voor verrassingen te komen staan.
In dit onderzoek ben ik helemaal nagekeken en heb ik mijn APK-keuring weer binnen. Dan is het nog een kwestie van stempels zetten en handtekeningen kriebelen op officiƫle papieren.

Certificering bij nVWA

Toen ik mijn goedkeuring had bij de dierenarts zijn we doorgereden naar onze afspraak bij het nVWA (nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit). Zij zetten dan een extra krabbel en stempel op het formulier, waardoor het officieel is dat ik overal mee naar toe mag!!

De bezoeken aan de dierenarts zijn bij ons voornamelijk formaliteit en papieren verzamelen voor aan de grens. Officieel moeten we na het dierenarts bezoek binnen drie dagen aan de grens staan met Rusland, maar dat gaan we natuurlijk niet redden!! We wagen de gok en hopen met onze papieren toch zo ver te komen. Maar wat we uit de verhalen van andere reizigers opmaken, is dat eigenlijk niemand er echt naar kijkt... we gaan het zien!