Reisinfo


opstap.nl

 

Overige actie's

Op de 'To Do' list aan de zijkant is bij te houden wat we
nog allemaal willen doen voordat we op reis gaan.

Er zijn veel zaken die we op voorhand geregeld hebben
zodat we tijdens de reis niet voor verrassingen komen te
staan.

Hieronder een overzicht van deze zaken:

Veiligheidsgordel in de auto

In Duitsland is het onder andere al verplicht om een veiligheids-
gordel te hebben voor je hond. De verwachting is dat dit ook
in Nederland verplicht gesteld gaat worden.
Aangezien wij door Duitsland rijden en geen risico op boetes willen nemen, hebben wij ook een veiligheidsgordel aangeschaft. Dit is een gordel die we konden bevestigen aan het chassis. Vanwege de klap die gemaakt kan worden tijdens een ongeval worden deze gordels altijd in combinatie met een tuigje gebruikt om nekletsel te voorkomen.

 

Antispat drinkbak voor in de auto

Doordat we redelijk hoge temperaturen overdag verwachten in Kazachstan en Mongoliƫ willen we eigenlijk een permanente watervoorziening hebben voor mij. Zo kan ik drinken wanneer ik daar zelf behoefte aan heb. Maar omdat we veel door terrein zullen rijdenis een gewone drinkbak natuurlijk leuk alsfontein voor mij, maar een bende voor de baasjes.

Daarop hebben we besloten een antispat drinkbak aan te schaffen. Deze bestaat uit een dubbele bodem en een opstaande rand. Als ik mijn snuit op de dubbele bodem druk, komt er water door de gaatjes naar boven.

Schoentjes voor hete zand en rotsen

Het klinkt gek en loopt ook erg gek. Schoentjes voor honden! Maar omdat ik al een paar keer ontstoken kussentjes heb gehad aan de onderkant van mijn poten, lijkt dit geen gek idee. Tijdens de winters in Nederland wordt er veel gestrooid en vindt ik wandelen een ellende!! Nu verwachten wij geen sneeuw en pekel, maar wel veel heet asfalt en zand. Of ik de schoentjes nodig heb weet ik nog niet, maar voor een mooi prijsje konden mijn baasjes deze aanschaffen en zullen we het gaan beleven.

Verkoelingsdeken bij hitte

Dit is een erg coole deken! Als ik het warm heb, dan kunnen mijn baasjes deze deken nat maken in water. Dan zuigt de deken zich vol en houdt de vulling het vocht vast. De deken lekt nauwelijks en geeft dus geen zwembad achter in de auto. Dit vindt ik stiekem wel een beetje jammer, maar ik probeer ook aan m'n baasjes te denken. De verkoelende werking zou tot enkele uren effect hebben. Dit gaan we dus zien!

Oma's Auping voor op de kist

De oma van mijn baasje heeft voor mij een auping kussen gemaakt. Opa had nog een mooi stukje matras in het 'magazijn'(de garage) liggen en daar heeft oma weer een kussenhoes voor gemaakt met oude bank bekleding uit het magazijn. Nu lig ik lekker luxe op de kist tussen mijn baasjes in. De hoes kunnen we onderweg op de hand wassen, maar er zit ook nog een plastic hoes onder zodat het matras niet doorweeks raakt als ik dat wel ben na het zwemmen.

 

36 kg droogvoer

De beslissing om zoveel voer voor mij mee te nemen was voor mij natuurlijk snel gemaakt, maar mijn baasjes wilden toch kijken of het ook anders kan. Ik gebruik droogvoer van the hills (scienceplan) en die is niet wereldwijd verkrijgbaar. Zo hebben mijn baasjes al geinformeerd via kennisen in Mongoliƫ of dit voer te verkijgen was, maar helaas. The Hills heeft zelf aangegeven dat de kans bestaat dat Rusland wel verkooppunten heeft. Om geen risico te lopen om zonder voer te komen staan hebben we samen besloten om voor 10 weken voer mee te nemen. Als je een hond hebt die een makkelijke eter is, dan zou voer niet zo'n probleem zijn aangezien overal ter wereld brokjes verkocht wordt. Maar omdat ik een zwakke maag heb en daar snel last van krijg moet ik altijd mijn eigen brokjes eten.

Let wel; ik ben echt wel een makkelijke eter! Ik ben, zoals dat heet, een alles eter!! Jammer dat ik daarna pas aan mijn buik voel dat het niet altijd allemaal goed voor me is en dus naar de dierenarts moet voor een prikje om het weer uit te kunnen braken.

 

Frisbee mee natuurlijk!!

Natuurijk gaat mijn frisbee, maar ook mijn kleine voetballetje mee! Dan kan ik 's ochtends vroeg als de zon nog niet op is lekker rennen en mijn energie eruit laten. Dan krijg ik het in de auto wat minder heen en weer. Deze frisbee, de aerobie pro, is erg cool, want hij vliegt super goed op de wind en is stevig. Dus gaat niet meteen stuk als ik hem tussen mijn tandjes klem.

Extra halsband en riem

Uiteraard nemen wij een extra halsband voor mij mee. Maar ook nemen we een extra penning kokertje mee en de extra scalibor band.
Ook kan het gebeuren dat een musketonhaak van de riem kapot gaat of de stiknaad los laat. Daarom nemen we ook een extra riem mee.

Voor de keren dat ik los mag lopen hebben wij een elektrische halsband met vibratiestand bij ons, zodat er nooit gekke dingen kunnen gebeuren.

 

SNOEPJES!!

Mijn baasjes hebben laatst een heleboel pezen en varkens-/runderoortjes ingeslagen voor mij! Hier doe ik echt alles voor... GENIETEN!!
Volgens mij hadden ze het erover dat ik er iedere week 1 krijg. Nou dan weet ik dus waar er tijdens de reis nog werk aan de winkel is...

Verzorgingsproducten

Als vanzelfsprekend nemen mijn baasje en vrouwjte ook shampoo mee. Ik ben erg fanatiek met zwemmen en in alles rollen wat flink ruikt. Dan is het voor de baasjes fijn als ze niet met een bruine , naar rottende vis gecombineerd met yak poep, stinkende hond in de auto zitten voor de volgende 8 uren. Ik snap dat!

Ook nemen we een tekentang mee om die kleine vriendjes uit mijn vacht te kunnen halen. Wellicht dat mijn baasjes dit ook nog eens nodig zullen hebben.

Als laatste verzorgingsproduct he ik een nagelknipschaartje bij. Mocht het nodig zijn om onderweg mijn nagels te knippen, dan kan dat. Mijn baasjes hebben niet de verwachting dat het nodig is in de 10 weken, maar omdat ik normaliter heel veel op asfalt loop en aan de fiets ren -en dat nu dus minder ga doen- kunnen we niet inschatten hoe vlot dit zal gaan.