Reisinfo


opstap.nl

 

Rabiës of hondsdolheid

Rabiës ofwel hondsdolheid

Aangezien er nog steeds uit veel landen de berichten komen dat men zwerfhonden preventief laat inslapen uit angst voor hondsdolheid, was de rabiës inenting (Nobivac) het eerste op ons lijstje. Wij vinden het verschrikkelijk dat dit nog steeds op zo'n grote schaal gebeurt en wisten dan ook direct dat we geen risico moesten nemen.
Overigens is het tegenwoordig zo dat je niet eens met je hondje MAG reizen zonder rabiës inenting binnen of buiten de EU.

Tijdens de speurtocht werd vrij snel duidelijk dat ik een titer-bepaling moest hebben om ook weer de EU terug in te mogen. We moeten aantonen dat ik voldoende antistoffen heb aangemaakt tegen hondsdolheid.

Hiervoor moest ik BLOEDPRIKKEN!! Wat een narigheid zeg... Gelukkig hadden ze brokjes om de pijn wat te stillen.
Twee weken later bleek dat mijn lijf niet genoeg antistoffen had aangemaakt en moest ik geboosterd worden (leuk woord; maar lees hier: 'opnieuw enten en daarna weer bloedprikken!!

Gelukkig heb ik nu mijn titerbepaling binnen en is alles nu definitief:

IK MAG MEE OP REIS!!!

Voor alle mensen die hun hond ook mee op reis willen nemen en benieuwd zijn wat dat hele gedoe rond de titer bepaling nu eigenlijk inhoud, hebben we hieronder mijn uitslag staan. De waarde waarvoor geprikt wordt moet boven de 0,5 IU/ml liggen en die was nu 3,97 bij mij!.